streda 6. novembra 2013

Ako predísť jedeniu v strese?

Ako sa zbaviť jedeniu v strese?

  •  Stresové jedenie je brané ako zlozvyk, ktorým sa človek snaží s napätím vyrovnať, hoci je spojené so zanedbávaním svojho zdravia a vedie k fyzickej i emocionálnej škode. Dnes si prinesieme tipy, ako sa mu vyhnúť a ako zvládnuť stres lepšie.   

    Identifikujte spúšťače

  • Základným krokom predchádzaniu prejedania sa z nadmerného stresu či psychického nepokoja je identifikovať spúšťače zvyšovania stresu. Nemusí ísť len o stres, ale aj o nudu, pocity prázdna, zvyky z detstva alebo vplyv okolia.   

     Nájdite si alternatívu

  • Keď sa niekto cíti osamelo alebo deprimovane, môže ako alternatívu k prejedaniu zvoliť telefonát niekomu známemu, kto ho povzbudí a zlepší mu náladu. Pomôcť môže aj pohľad na fotky, ktoré prinesú pekné spomienky, alebo sa zahrať s domácim zvieratkom . 

    Pravidelne cvičte a relaxujte

    Robte aktivity, ktoré pomáhajú eliminovať stres a vyrovnať sa s problémami lepšie. Je dokázané, že cvičenie zlepšuje náladu, tak prečo nezačať tam a cvičiť pravidelne? Ak budete mať chuť jesť, skúste zo seba stres dostať cvičením, trebárs klikami, drepmi či boxovaním. Takisto je dôležitý pravidelný relax.

     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára